Верни на стремежа си да предлагаме само качествени услуги на своите клиенти, в началото на есента на 2016 г. Das Auto Service направи сериозна инвестиция в оригинално оборудване и сертифицирано обучение на нашите механици, за да можем да добавим в набора от услуги поддръжката и обслужването на климатичните системи на автомобилите от VAG групата.

Закупихме климатично оборудване, сред което е една от най-ефективните и модерни климатични станции за обслужване на Vоlkswagen, посетихме много обучителни семинари и приложихме знанията си за най-добри резултати. Сега сме готови да Ви предложим най-доброто обслужване на климатичната система на Вашия автомобил.

 

Защо твърдим, че това което ще получите при нас е по-различно от предлаганото в другите сервизи?

Оригиналните предписания и процедури на Volkswagen и практиката ни в поддръжката на климатичните системи еднозначно показват, че доливането на фреон не е достатъчно за осигуряване на безпроблемна дългогодишна работа на системата. А това доливане се оказва масова практика в повечето сервизи. Освен това голяма част от тях не разполагат с климатични машини и за сметка на това използват контролни манометри, като наливат масло с помощта на така наречената „спринцовка за външно пълнене“.

Обслужване на климатична система Audi A7 @Volkswagen Club Fest

На пръв поглед в това няма нищо нередно, но когато включим климатичната станция към автомобила, виждаме че маслото е в много по-завишено количество в сравнение с предписанията на производителя. По-високото количество масло от своя страна принуждава климатичната система да работи при по-високо налягане, а това вече не изглежда толкова безобидно, с което всеки ще се съгласи.

Един от случаите, които имахме в практиката си беше толкова фрапантен, че ни учуди, въпреки че вече сме свикнали да виждаме какво ли не по автомобилите, които идват при нас. Казусът беше такъв - при норма 7 мл от автомобила бяха източени 250 мл масло.

Друга често срещана неправилна практика при обслужването на климатичните системи е, че не се заменят филтрите наречени „дехидратор“. Те стават задължителен консуматив за смяна преди всеки охладителен сезон на автомобили произведени след 2003/4-та година.

Кое налага смяната на този „дехидратор“?

Главната цел на този филтър е да улавя влагата, но той събира и фината метална прах в системата. В някои сервизи се слага фреон, който е бил източен от други автомобили, някои от които с повредени системи. В този случай фреонът съдържа метални отлагания от счупен компресор или друга повредена част по системата. Когато се източва с манометри, този фреон се смесва с чистия фреон, защото няма филтър, какъвто имат професионалните климатичните машини, който да обере замърсяванията. Така тези замърсявания и фината метална прах попадат в климатичната система на автомобила. След това, разбира се, не може да очакваме, че климатичната система ще бъде в пълна изправност и ще работи така, както е работила, когато автомобилът е излезнал от завода.

 

И така, какво научихме от практиката и какво предлагаме на своите клиенти при обслужването на климатичните системи на автомобилите от VAG групата?

Климатичната система се обслужва преди всеки охладителен сезон, като се спазва следната процедура:

  • източване на масло и фреон
  • замяна на филтър-дехидратора
  • замяня на О-пръстените към този филтър
  • почистване на кондензатор (охладителен радиатор)
  • проверка на херметизацията на системата
  • изчисляване на нужното количество масло (предвид това, че винаги остава минимално количество в системата)
  • пълнене на системата, при следене за правилните показатели и добри работни параметри

Към обслужването се препоръчва:

  • замяна на филтър тип „купе“
  • цялостна дезинфекция на въздухопроводите

 

Какво предлагаме при наличие на повреда в системата?

Имаме решение и за проблеми от такъв тип. Повредите може да са от контролни датчици, охладителни перки, кондензатор, запушване в системата, до най-честата причина - компресор. В този случай, освен че трябва да бъде заменен компресора, както и дехидратора, системата трябва да бъде промита и изчистена от металните стружки, които биха повредили сменения вече компресор. Гарантираме, че при този тип ремонт се спазва цялата процедура, според предписанието на Volkswagen, тъй като сервизът ни разполага с оригинален инструмент за промивка на климатичните системи и направеният от нас ремонт ще бъде издържан във времеви план.

 

И не на последно място напомняме, че всички консумативи, с които обслужваме климатичните системи на автомобилите, които идват при нас, са оригинални и с гаранция от Volkswagen AG.

 

За допълнителна информация и записване на час, може да се свържете с нашия приемчик или да ползвате бутона за бърза връзка в долния десен ъгъл на страницата.

 

Можете да изпратите запитване и като попълните формата по-долу.

 

Сертификатите на нашите специалисти от едно от обученията, които преминаха

 

Сертификат за преминато обучение за обслужване на климатична система - Кристиан МладеновСертификат за преминато обучение за обслужване на климатична система - Светлин РадунчевСертификат за преминато обучение за обслужване на климатична система - Петър БаренскиСертификат за преминато обучение за обслужване на климатична система - Цветан Костов 

Машината в действие
Печат на данните от показанията
Масло и оцветител
Резервоар за старото масло
източено от системата
Филтър дехидратор
Старият дехидратор е замърсен с метална прах
Гаранционна лепенка
за отбелязване датата на обслужване

Das Auto Service media

Audi Media

Porsche Media